Trendyol Süper Lig ve 1. Lig maçlarına T.C. kimlik kartıyla da girilebilecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolseverlerin stadyumlara daha kolay erişebilmesi amacıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. 2014 yılının Nisan ayından bu yana süren elektronik bilet uygulamasında yeni bir dönem başlıyor. 2025-2026 sezonundan itibaren, Trendyol Süper Lig ve 1. Lig maçlarına çipli T.C. kimlik kartlarıyla da giriş yapılabilecek.

TFF’nin, ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığı görüşmelerin ardından aldığı kararla birlikte, stadyumlarda kullanılan elektronik bilet sistemleri güncelleniyor. Bu doğrultuda taraftarlar, kimlik kartlarına elektronik bilet yükleyerek stadyumlara giriş yapabilecek.

Yeni uygulamayla, futbolun gerçek sahipleri olan taraftarların maçlara erişiminin daha da kolaylaştırılması hedefleniyor. Ancak TFF, kulüplerin halihazırda anlaşma sağladıkları bilet satış firmalarıyla bilet satış ve stadyuma giriş esaslarını belirleme hakkına sahip olmaya devam edeceklerini de vurguladı. Haber Merkezi