Altınözü Kaymakamı Efecan Şahin, Kardeşlik Çarşısı’na taşınan Altınözü Karma Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Ömer Endes ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Şahin, esnafa hayırlı işler dileyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Gerçekleşen ziyarette esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kaymakam Şahin, ilçe ekonomisinin temel taşlarından biri olan esnaf kesiminin her zaman destekçisi olduklarını vurguladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette esnafın gündemindeki konular masaya yatırıldı.
ÇIRAKLIK EĞİTİMİNE ALTINÖZÜ TALEBİ
Oda Başkanı Ömer Endes, çıraklık eğitimlerinin Antakya’ya taşınmasının, hem öğrenciler hem de işverenler açısından ciddi mağduriyet oluşturduğunu ifade etti. Çırakların günlük ulaşımda sıkıntı yaşadığını ve iş gücü kaybının arttığını belirten Endes, “Çıraklık eğitimlerinin yeniden Altınözü’nde verilmesi, hem gençlerimiz hem de esnafımız için büyük kolaylık olacaktır” dedi.
ESNAF TEMEL ATILACAĞI GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR
Başkan Endes, Altınözü’ne yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirtti. Mevcut sanayi alanının hem yetersiz hem de düzensiz olduğuna dikkat çeken Endes, “Sanayi bölgemizde yer sıkıntısı had safhada. Özellikle hız yapan araçlar nedeniyle ciddi trafik kazaları yaşanıyor. Yeni sanayi sitesi yapılana kadar mevcut bölgede trafik düzenlemeleri ve hız önlemleri alınmalı” diye konuştu.
KAYMAKAM’DAN ŞAHİN’DEN DESTEK SÖZÜ
Kaymakam Efecan Şahin ise sorunlarının çözümü için ilgili kurumlarla istişare içinde olacaklarını söyledi. Şahin, “Esnafımız ilçemizin kalkınmasında en önemli aktörlerden biri. Bu anlamda sorunların çözümü için üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı. Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişinin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Haber: Sabahattin Atasoy
Foto: Mahmut Tuncay