CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da meydana gelen büyük deprem sonrası kenti yeniden inşa etme sürecinde, Hataylı firmaların yer almaması konusunu TBMM gündemine taşıdı. Güzelmansur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik bir soru önergesi vererek, Hataylı firmaların bu süreçte neden dışlandığını sorguladı.
Güzelmansur, Hatay’ın yeniden inşasında yerli firmalara iş verilmesi konusunda Hataylı oda ve sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda hangi adımların atıldığını sordu. Hatay’daki firmaların bu süreçte ihalelere ve taşeronluk işlerine yeterince dahil edilmediğini vurgulayan Güzelmansur, Bakanlık ve TOKİ tarafından Hataylı firmaların listesinin alındığını, fakat buna rağmen hiçbir işin Hataylı firmalara verilmediğini belirtti.
Güzelmansur, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:
“Hatay’ın yeniden inşası sürecinde bugüne kadar kaç ihale yapılmıştır? Bu ihalelerin parasal büyüklüğü ne kadardır?
Hatay’ın yeniden inşası sürecindeki işlerden kaçını Hataylı firmalar almıştır?
Bu işlerin toplam meblağı ne kadardır?
Hatay’ın yeniden inşasında yerli firmalara da iş verilmesi konusunda Hataylı oda ve STK’lardan gelen talepler doğrultusunda hangi adımlar atılmıştır?
Hatay’ın yeniden inşasında Hataylı firmalar için yapılan listelere rağmen, bu firmalara neden iş verilmemiştir?”
YEREL FİRMALARIN DESTEKLENMESİ TALEBİ
Güzelmansur, Hatay’ın yeniden inşasında yerli firmaların desteklenmesi gerektiğini, böylece hem ekonomik canlanmanın sağlanabileceğini hem de yerel iş gücünün sürece katkı sağlayabileceğini ifade etti. Haber: Sabahattin Atasoy