DSİ Genel Müdürü Balta, Asi Nehri’ndeki çalışmaları inceledi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Hatay’da yürütülen taşkın koruma ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.
Balta, kentteki programı kapsamında Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından Balta ve Masatlı, Asi Nehri üzerindeki taşkın koruma ve çevre düzenleme çalışmalarını denetledi.
Ziyaret kapsamında ayrıca, depremlerin ardından başlatılan projelere ilişkin bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştirildi.
DSİ Genel Müdürü Balta, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hatay Valimiz Sayın Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekillerimiz ve ilgili kurumlarımızın yetkilileri ile birlikte Asi Nehri Taşkın Koruma Projemizde incelemelerde bulunarak çalışmalarda gelinen aşamayı değerlendirdik.
Asi Nehri Taşkın Koruma Projesinin; 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremlerde hasar alan ve yeniden ihya edilen altyapı çalışmaları ile uyumlu şekilde yürütülmesi ve kent merkezinin estetik bir görünüme kavuşturulması adına yapılması gerekenleri sahada istişare ettik” ifadelerini kullandı.
Haber: Sabahattin Atasoy