6 Şubat’ta yaşanan ve “asrın felaketi” olarak adlandırılan büyük depremin ardından farklı şehirlere göç etmek zorunda kalan başarılı ressamlar Selmani Baki Kocaispir, Ünal Kuş ve Canseven Bahçesi, memleketlerine anlamlı bir etkinlik için döndü. “Enginarın İzinde” Resim Çalıştayı kapsamında Hatay’da bir araya gelen sanatçılar, yaşadıkları duygusal anları ve sanatsal üretim heyecanını paylaştı.
Tohumluk Vakfı ile HASAT Hatay iş birliğiyle düzenlenen çalıştay, köy ile kent, gelenek ile gelecek arasında sanatsal bir köprü kurmayı amaçladı. Çalıştayda yer alan depremzede ressamlar, enginarı yalnızca bir sebze olarak değil; iyileşmenin, üretimin ve kültürel mirasın simgesi olarak ele aldı. Bu güçlü sembolü kendi sanat dilleriyle yorumlayan ressamlar, izleyicilere hem duygusal hem de estetik açıdan derinlikli eserler sundu.
Çalıştayla ilgili duygularını paylaşan Ressam Selmani Baki Kocaispir, “Kıymetli ressam dostlarım Ünal Kuş ve Canseven Bahçesi ile birlikte başarılı çalışmalara imza attığımız kendi memleketimizde Tohumluk Vakfı ve HASAT Hatay’ın davetlisi olarak yeniden olmak çok kıymetliydi. Duygulanmamak elde değil. Oldukça başarılı bir çalıştay olan ‘Enginarın İzinde’nin gerçekleşmesinde emeği geçen Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan ve HASAT Hatay Tarım Sanat Tasarım Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Elif Ovalı başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Katılım gösteren ve güzel eserlere imza atan tüm ressam dostlarımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Ressamlar için sanatın iyileştirici gücünün bir kez daha ortaya konduğu bu özel çalıştay, izleyicilerden de büyük ilgi gördü. Tohumluk Vakfı ve HASAT Hatay iş birliğinde düzenlenen bu anlamlı etkinlik, sanatın zorluklar karşısında birleştirici ve dönüştürücü gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.