Amanos Tüneli Projesi’ne 1,55 milyar avroluk dış finansman!

İskenderun Körfezi’ni Güneydoğu Anadolu’ya doğrudan bağlayacak Dörtyol-Hassa Demir Yolu ve Otoyol Projesi için 1,55 milyar avroluk dış finansman anlaşması sağlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Societe Generale liderliğindeki kreditörler arasında imzalanan finansman anlaşmasıyla hem demir yolu hem de otoyol tünelleriyle bölgenin ulaşım altyapısında yeni bir dönem başlayacak.

İhale süreci geçen yıl tamamlanan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen dev proje Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı girişimlerinden biri olarak temel atma ve inşaat aşamasına geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin bölgenin kesintisiz erişim kapasitesini artıracağını, taşımacılık giderlerini düşüreceğini, tedarik zincirini güçlendireceğini ve bölgenin ekonomik hayatını canlandıracağını söyledi.

Proje kapsamında yapılacak tünelin 3 farklı tüpten oluşması ve tünel boylarının yaklaşık 20’şer kilometre olmasının planlandığını belirten Uraloğlu, proje tamamlandığında Gaziantep-İskenderun Limanı arasındaki mesafenin 210 kilometreden 117 kilometreye ineceğini ifade etti. Haber Merkezi