Vali Masatlı: Mesai ve okul saatleriyle ilgili gereken yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın “Kış saati uygulamasında bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Hatay Valisi Mustafa Masatlı konunun gündemlerinde olduğunu söyledi.

Gazeteci Ali Yolcu’nun HRT de sorularını yanıtlayan Vali Masatlı, Yolcu’nun “Kış saati uygulamasını Bakan Bayraktar valilerin inisiyatifine bıraktı. İl Valileri yönettikleri illerin durumuna göre karar verebileceklerini beyan etti. Bilindiği üzere Hatay deprem bölgesi ve özellikle Antakya ve Defne ilçelerinde yaşayan kamu görevlileri ve öğrenciler çok güç durumdalar. Ulaşımda halen sıkıntılar mevcut yanı sıra birçok insan kırsal kesimden çok zor koşullarda ulaşımı sağlıyor. Kış saati uygulaması gündeminizde mi?” şeklindeki sorusunu yanıtladı.

GEREĞİ NE İSE YAPILACAK

Vali Masatlı “Evet bu konu gündemimizde. Konu ilgilisi mesai arkadaşlarımla konuyu değerlendirerek karara bağlayacağız. Kamu çalışanları ve öğrenciler hiç merak etmesinler. Gereği ne ise yapılacak. Gerekiyorsa öğlen saati arasından da 30 dakika alarak mesaiyi sabah daha geç başlatabiliriz. Bunu düşünüyoruz. Rahat olsunlar” dedi.

Hatırlanacağı üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kış saati uygulaması ile ilgili “Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler” şeklinde konuşmuştu. Haber Merkezi