Milletvekili Kaşıkçı’dan yeni bölge hastanesi için yer önerisi

Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, yapılması planlanan 1000 yataklı Hatay Bölge Hastanesi için önemli açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı, özellikle afet anlarında sağlık tesislerinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, yeni hastanenin yer seçiminin büyük bir hassasiyetle yapılması gerektiğini belirtti.

Geçmiş depremler sırasında, yanlış lokasyon seçimi nedeniyle bölge hastanesinin ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini hatırlatan Kaşıkçı, yeni sağlık tesisinin fay hatlarından uzak ve sağlam zeminde inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, bölge hastanesinin Hatay’daki tüm ilçelere kolayca ulaşılabilir bir konumda olması gerektiğini belirten Kaşıkçı, 1000 yataklı hastanenin en uygun yerinin Topboğazı Mevkii ile Serinyol Mahallesi arasındaki bölge olduğunu söyledi. Bu alanın Antakya-İskenderun karayoluna yakın, Amanos Dağları istikametinde olması gerektiğini savunan Kaşıkçı, bu sayede hastanenin havaalanına hızlı entegre olabileceğini ve İskenderun-Antakya tüneli ile otoban bağlantısının kolaylaşacağını da sözlerine ekledi.

Kaşıkçı, Hatay halkının ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir bölge hastanesi için Topboğazı Mevkii ile Serinyol Mahallesi arasındaki bölgenin en uygun yer olduğunu ifade etti. Haber: Mahmut Tuncay