Cumhurbaşkanı Erdoğan: Antakya ile Gazze arası Ankara ile Aydın arası kadardır

“Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Suriye sınırından Lübnan sınırı karayoluyla 170 kilometredir. Ve Türkiye Lübnan’a arabayla sadece 2,5 saat uzaklıktadır. Antakya ile Gazze arası Ankara ile Aydın arası kadardır. Yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanıbaşımızdadır”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’da terör estiren İsrail’in Filistin ve Lübnan’dan sonra Türkiye’yi hedef alacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci Dönem 3’üncü Yasama Yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum; bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, “Bakınız Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Suriye sınırından Lübnan sınırı karayoluyla 170 kilometredir. Ve Türkiye Lübnan’a arabayla sadece 2,5 saat uzaklıktadır. Antakya ile Gazze arası Ankara ile Aydın arası kadardır. Yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanıbaşımızdadır. Türkiye İsrail’in yanında dursun, Türkiye bu işlere karışmasın, Türkiye tarafsız olsun diyenlere sesleniyorum. Özellikle Hamas bir terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum. 360 gündür yaşanan barbarlığı 7 Ekim vakasıyla meşrulaştırmaya çalışanlara sesleniyorum. Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgallerle semiren bir katil sürüsü var. Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli gözü dönmüş bir işgal şebekesi var. Karşımızda sadece Müslümanlara değil Yahudiler arasında dahi ayrım yapan ırkçı bir apartheid rejimi var. Böyle bir katliam şebekesi karşısında zerre miskal vicdan taşıyan hiç kimse sessiz kalamaz. İsrail saldırganlığı, her fütursuz açıklamayla görüyoruz ki, Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız için, milletimiz için, bağımsızlığımız için, bu saldırganlığa, bu devlet terörüne, elimizdeki her imkânla karşı durmayı sürdüreceğiz” sözlerini kullandı. Haber Merkezi