Hatay’da bu yıl terör örgütlerine yönelik 606 operasyon düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakan Yerlikaya ilk olarak Hatay Valiliğini ziyaret etti. Daha sonra AFAD İl Müdürlüğü’nde düzenlenen Türkiye’nin Huzuru Toplantısı’na katılan Bakan Yerlikaya, burada açıklamalarda bulundu.  Deprem sonrasında bir yandan Hatay’ı yeniden imar etmek için çalıştıklarını bir yandan da huzur ve güvenlikten asla taviz vermediklerini aktaran Bakan Yerlikaya, 1 Ocak 2024-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında,  güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Bu dönemde tüm terör unsurlarına yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlediklerini aktaran Yerlikaya, “Bu operasyonlar neticesinde

825 terörist etkisiz hale getirildi. 70 terör eylemini de engelledik hamdolsun. Hatay’da ise terör örgütlerine yönelik 606 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 219 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 61’i tutuklandı” dedi.

ORGANİZE SUÇLARDA İL GENELİNDE 15 OPERASYON

Sokakları organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarından bir bir temizlediklerini belirten Yerlikaya, “Bu kapsamda bu yıl, ülkemiz genelinde organize suç örgütlerine yönelik 911 operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda 6 bin 441 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 2 bin 834’ü tutuklandı; bin 322’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Hatay özelinde ise organize suç örgütlerine yönelik 15 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucu 138 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 75’i tutuklandı, 33’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi” dedi.

Bakan Yerlikaya, çökertilen bölgesel olarak 2, yerel olarak 4 olmak üzere toplam 6 organize suç örgütü Hatay’da olduğunu söyledi.

HATAY’DA 259 KİŞİ UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI

Uyuşturucuyla mücadele hakkında da konuşan Bakan Yerlikaya, “Yeni Kabine dönemimizde,

ülkemiz genelinde uyuşturucuyla mücadeleye yönelik,  30 bin 863 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 50 bin 132 şüpheli gözaltına alındı.  Bunların 21 bin 654’ü tutuklandı. 9 bin 202’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Hatay’da ise bu dönemde zehir tacirlerine yönelik 468 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 682 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 259’u tutuklandı; 124’ü hakkında adli kontrol kararı verildi” diye konuştu.

HATAY’DA 200 GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

2024 yılında, Türkiye genelinde göçmen kaçakçılarına yönelik toplam 4 bin 843 operasyon gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Yerlikaya,  bu operasyonlar sonucunda 8 bin 61 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandığını bunların da 2 bin 824’ü tutuklandığını söyledi. Hatay’da  toplam 200 operasyon düzenlenirken 379 göçmen kaçakçılığı organizatörü de yakalandı.169 organizatör tutuklandı. 28 bin 452 düzensiz göçmeninde sınırdan geçişi engellendi.

Asayiş suçlarını aydınlatma oranının Türkiye genelinde yüzde 94,6 olduğunu ifade den Bakan Yerlikaya bu oranın Hatay’da yüzde 89,8 olduğunu anlattı.

Terörle, çetelerle, zehir tacirleriyle ve tüm suç yapılanmalarıyla mücadeleyi amansız bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizen Bakan Yerlikaya, “Bu mücadeleyi verirken de en büyük gücümüz, aziz milletimizin hayır dualarıdır. Hatay’ın huzuru için gece gündüz demeden çalışan bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hatay için, Hatay’ın huzuru için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bakan Yerlikaya, AFAD’taki toplantının ardından HBB’yi ziyaret etti. Daha sonra Erzin ve Dörtyol’da bir ziyaretlerde bulundu. Haber: Sabahattin Atasoy