Altınözü’ne açık hava tarım müzesi kazandırılacak

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ilçeye açık hava tarım müzesi kazandırılacağını duyurdu. Altınözü’nün temel geçim kaynakları arasında başı geçen tarımsal üretime dair ürünlerin sergileneceği tarım müzesi için çalışmaların sürdüğünü aktaran Başkan Sarı, bu proje sayesinde yöresel ürünlerin yanı sıra tarım aletleri ve ürünlerinin ilçeyi ziyarete gelen vatandaşlara tanıtalacağını söyledi.

Kurum amirleri ve kurmaylarıyla birlikte açık hava tarım müzesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Başkan Sarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Her karışı altın değerinde olan cennet ilçemiz Altınözü’müzün temel geçim kaynağı olan tarımsal üretime dair ürünlerin sergileneceği Altınözü Açık Hava Tarım Müzemizi ilçemize kazandırmak üzere hazırlıklarımız sürüyor.

Kurum amirlerimiz ve çalışma arkadaşlarım ile Müzemizi ziyaret ederek hazırlıkları değerlendirdik.

Sizin emeğiniz bize emanettir diyerek çıktığımız bu yolda yöresel ürünlerimiz, tarım aletlerimiz ve tarım ürünlerimizin sergileneceği açık hava tarım müzemiz ilçemizin tarım kültürünün de cansız tanığı olacak.   İlçemizin kültürünü ziyaretçilerine aktaracağımız Açık Hava Tarım Müzemiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. Haber: Sabahattin Atasoy