Hatay kurtuldu, yaşa varol Atatürk!

Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “40 asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz” ve “Hatay benim şahsi meselemdir” ifadeleriyle ilimizin kurtuluşuna giden yolu ardına kadar açtığının bilinciyle Hatay’ımızın anavatana katılışının 85’inci yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Adana ziyareti sırasında vatandaşlarla bir araya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Antakyalı Ayşe Fitnat Hanım’ın “Paşam bizi de kurtar!” şeklindeki sözleri üzerine “Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz!” diyerek Hatay’ın kurtuluşunu müjdelemişti.
Hastalığının ilerlediği günlerde dahi Hatay sevdasından vazgeçmeyen Atatürk, 1937 yılında “Ben memleketi hiçbir zaman savaşa sürüklemem, fakat Hatay benim için vazgeçilmez bir davam olmuştur. Gerekirse devlet başkanlığından istifa ederim. Bir yurttaş olarak, Hatay topraklarına geçerim ve mücadele ederim” ifadeleriyle kararlığını bir kez daha vurgulamıştı. Hatay’ın anavatana katılmasının 85’inci yıldönümünde hayatının en güç anlarında bile Hatay’ı düşünen ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı olan Tayfur Sökmen ve silah arkadaşları ile Hatay’ın anavatana katılması için oy birliğiyle karar alan meclis üyelerini sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Haber: Sabahattin Atasoy