Samandağ’da yapılan işaretleme çalışmasından hiçbir kurumun haberi yok!

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yollara kırmızı daireler şeklinde işaretleme yapıldı. Kendilerine ulaşan ihbar üzerine konuyu araştırdıklarını söyleyen Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, kurumlarla konuyu görüştüğünü ancak bu işaretlemeleri yapan kişilerin izin aldıkları bir yer tespit edemediklerini söyledi. Başkan Karaçay, “Belediyemize ulaşan ihbar sonucunda bir ekibin Cumhuriyet Mahallesi civarında işaretleme çalışması yaptığı tespit edilmiştir.  Durumu öğrenmek adına, sayın kaymakamımız Emre Dündar’ı arayıp durumu izah ettim. Kendisi de bu konuda bilgi sahibi değildi. Bu çalışmayla ilgili belediyeye herhangi bir bilgi verilmemiş veya izin alınmamıştı.

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile görüştüm. O da konunun bilgisi dahilinde olmadığını söyleyip araştırıp döneceğini belirtti. Daha sonra dönüş yaparak bakanlığın bilgisi dahilinde olmadığını bildirdi. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü aradık ve aynı cevabı aldık. Bunun üzerine zabıta ekiplerimize bu işaretlemeleri yapan ekipleri bulup bilgi almaları için talimat verdik. Gedaş Kentsel Dönüşüm firmasından olduklarını ve bakanlık adına çalışma yaptıklarını söylediler. Bu bilgiyi tekrar bakanlığa aktardık. Az önce Sayın Bakan Yardımcısı Vedad Bey dönüş yaparak bu ekibin bakanlıkla ilişkisi olmadığını bildirdi. Belediye ekiplerimiz yarın bu kişileri tekrar bulup gerekli bilgileri öğrenmek üzere belediyeye davet edecekler. Şeffaflık gereği elimizde olan tüm bilgiler bunlardır.

Şu an itibariyle net bilgiler olmamakla birlikte, aldığımız tüm bilgileri basın ve halkla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Haber: Sabahattin Atasoy