Hatayspor’un FIFA’daki transfer yasağı dosyası 10’a yükseldi!

Dün gelen ve süresi “yaptırım kaldırılana kadar” olan yeni yasakla beraber Hatayspor’un FIFA’daki transfer yasağı dosyası 10’a yükseldi

 

Atakaş Hatayspor’un FIFA nezdindeki transfer yasağı dosyalarına bir yenisi daha eklendi. FIFA’nın güncel kayıtlarına göre bordo-beyazlı kulüp hakkında farklı tarihlerde uygulanmaya başlayan toplam 10 ayrı transfer yasağı dosyası bulunuyor.

Daha önce listede yer alan 9 yasağa ek olarak, 21 Temmuz 2026 tarihli yeni bir kayıt yasağı daha FIFA sistemine işlendi. Yeni dosyada yaptırım süresinin “kaldırılana kadar” devam edeceği bilgisi yer aldı.

FIFA kayıtlarında Hatayspor hakkında yer alan transfer yasaklarının başlangıç tarihleri 23 Şubat 2026, 3 Mart 2026, 5 Mart 2026, 16 Mart 2026, 13 Nisan 2026, 29 Nisan 2026, 6 Mayıs 2026, 18 Mayıs 2026, 22 Haziran 2026 ve son olarak 21 Temmuz 2026 olarak sıralandı.

Listede bulunan dosyaların önemli bölümünde yasağın 3 transfer dönemi boyunca geçerli olduğu görülürken, bazı kayıtlarda ise yaptırımın kaldırılana kadar devam edeceği belirtiliyor.

TARAFTAR AÇIKLAMA BEKLİYOR

Transfer yasağı dosyalarının artmasına rağmen kulüp yönetiminden henüz kapsamlı bir açıklama gelmemesi, bordo-beyazlı taraftarların tepkisini artırıyor. Yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda belirsizlik yaşayan Hatayspor camiası, yönetimin süreçle ilgili daha net bilgilendirme yapmasını bekliyor. Öte yandan Kulüp Başkanı Ethem Çakır, yabancı futbolcuların başvuruları nedeniyle gündeme gelen olası puan silme cezasını önlemek için yoğun bir kaynak arayışı içerisinde olduklarını açıklamıştı.

Başkan Çakır, FIFA tarafından 15 Temmuz’a kadar tanınan sürenin yapılan girişimler sonucunda birkaç gün daha uzatıldığını belirterek, bu kritik zaman dilimini en verimli şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını ifade etmişti.

Ancak bu açıklamaların ardından Hatayspor yönetiminden FIFA’daki yeni yasak kaydı ve devam eden süreçle ilgili henüz yeni bir açıklama yapılmadı. Bordo-Beyazlı taraftarlar ise kulübün geleceği açısından kritik önem taşıyan bu konuda yönetimden gelecek açıklamayı bekliyor. Haber: Sabahattin Atasoy