2025 yılı sonunda tüm hak sahipleri evlerine kavuşacak

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilerle buluştu. Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi’ndeki bir restoranda gerçekleşen etkinlikte, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Masatlı,  2025 yılının sonuna kadar tüm sak sahiplerinin evlerine kavuşturulmasını hedeflediklerini söyledi. Hatay’ın hayatın her alanında kalkınması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını aktaran Masatlı, vatandaşlara rezerv alanlara destek verme çağrısında bulundu. Masatlı, “Başta rezerv alanları olmak üzere orta hasarlı binalara ruhsat alamayan, karot testinde sağlam çıkmayan binaları da yıkıp onları da hak sahibi yapacağız. Bu arada ağır hasarlı, evi yıkılmış gibi onları da hak sahibi yapacağız. Bizim şu an itibariyle hak sahipliği sayımız 179 bin 770’tir. 206 konteyner kentimiz var. 76 bin 388’de konteynerimiz var. Yaklaşık burada 227 binden fazla insan yaşıyor. 34 bin civarı Esen kart var. Prefabrik çarşılarımızda 6 bin 180 iş yerine ulaştık. Bu arada biz sokaklarda su çalışmaları da yapmıştık. 1576 sokakta da su onarım çalışmasını tamamlamış olduk. Şu an itibariyle 316 bin haneye de değişik şekillerde yardım ettik” dedi.

Hatay genelinde toplamda 180 bin konut, ticarethane ve ofis yapımının planlandığını ve şu ana kadar 10 bin 889 konutun da yapımının tamamladığını söyledi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremde evleri zarar gören ev sahiplerine yapılan kira yardımlarının sürdüğünü, bu ay sistemsel bir sorun nedeniyle gecikme yaşandığını da sözlerine ekledi.

Haber: Sabahattin Atasoy

Foto: Mahmut Tuncay